wędliniarskie
na osłonkach
Herbata -Yerba Mate Zielona
Herbata zielona Yerba Mate to napój o charakterystycznym smaku i właściwościach. Jest on przygotowywany z wysuszonych lub zmielonych liści ostrokrzewu paragwajskiego. Cieszy się rosnącą popularnością jako smaczna i fascynująca alternatywa dla tradycyjnej kawy i herbaty. Zazwyczaj zaleca się używanie od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, w zależności od preferowanego smaku i intensywności naparu. Następnie należy delikatnie zalać yerba mate odrobiną wody o temperaturze około 70-80 stopni Celsjusza. Woda powinna być wystarczająca, aby zwilżyć susz, ale nie powinna jej być zbyt dużo. Warto poczekać chwilę, aż susz wchłonie wodę. Gdy susz absorbuje wodę, można dodać większą ilość wody do naczynia. Można zalać yerbę aż do brzegu naczynia. Po chwili napar będzie gotowy do spożycia.
Określone odniesienia
- EAN13
- 935
- UPC
- 935