Przyprawy i dodatki
wędliniarskie
wędliniarskie
Nadruki fleksograficzne
na osłonkach
na osłonkach
shopping_cart
Agar Agar
13,00 zł
Brutto
Naturalna substancja żelująca do żywności, pozyskiwany z wodorostów morskich - krasnorostów. Zawiera dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Bezwonny, bezsmakowy. Stosowany w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny. Sposób użycia: odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej pon.21st.) i moczyć 10-15min. Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po maksymalnie 5 minutach.
1326
Określone odniesienia
- ean13
- 1326
- UPC
- 1326
Nowy produkt