wędliniarskie
na osłonkach
Pieprz Czarny Mielony
Pieprz czarny to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, uzyskiwana z dojrzałych owoców pieprzu czarnego. Jest to podstawowa przyprawa w wielu kuchniach, charakteryzująca się wyrazistym i intensywnym smakiem. Jego mielona postać sprawia, że jest łatwy w użyciu i dodawaniu do potraw podczas gotowania. Może być stosowany zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z innymi przyprawami, tworząc unikalne kompozycje smakowe. Pieprz czarny ma także delikatne nuty cytrusowe, które dodają dodatkowej głębi jego aromatowi. Jest wszechstronnie wykorzystywany do przyprawiania różnych potraw. Dodawany jest do dań mięsnych, ryb, zup, sosów, sałatek, oraz do marynat i pieczeni. Pieprz czarny jest niezastąpiony w wielu kuchniach, w tym kuchni azjatyckiej, europejskiej, śródziemnomorskiej i innych.
Określone odniesienia
- ean13
- 1080
- upc
- 1080